Foredrag i løbet af foråret

16. April kl. 19.00
Introduktion ved Kristian Sylvester-Hvid. Per Jørgensen Møller fortæller dernæst om elbiler og den historiske udvikling af disse.

28. April kl. 19.00
Rasmus Post fortæller om indledende elmotorteknik med henblik på anvendelse i elbiler

12. Maj kl. 19.00
Per Praëm giver en introduktion til motorstyring

26. Maj kl. 19.00
Per Jørgensen Møller og Boye C. Knutz fortæller om batterier og hvilke typer der har relevans for elbiler

9. Juni kl. 19.00
Case story: Jesper Boie Rasmussen fortæller om ombygning af en sprit-ny Jaguar XFE til el-drift

Foredragsrække og workshop om konvertering af biler til el-driftBaggrund
Efter flere mislykkedes forsøg gennem de sidste årtier på at få elbiler på gaden i større omfang er det nu sådan, at mange forskellige aktører taler om at vi skal have elbiler inden for få år. Dette er er primært forårsaget af betydelige fremskridt i batteriteknologien samt en stigende erkendelse af, at forbrændingsmotorer har en naturgiven ringe virkningsgrad.

Det veritable "hype" omkring elbiler ses tydeligt afspejlet i f.eks. udmeldingerne fra mange store bilproducenter som siger, at de har en elbil klar efter ca. 2011-12. I Danmark har Dong i samarbejde med Better Place annonceret, at man kan købe billige elbiler fra 2011, hvis vi altså køber strømmen hos Dong. Ønsker man i dag at købe en elbil i Danmark, der kan køre på motorveje og med en rækkevidde på mere en 100 km, så er udvalget i praksis nul. Vil man derfor have en elbil med rimelige specifikationer må man enten vente (og stole på) at de forskellige producenter kan levere varen som annonceret eller importere en ombygget bil.

Endelig kan man selv give sig i kast med at konvertere en benzin/diesel bil til el-drift.

Formål
En række af fem foredrag gennem foråret har til formål at introducere de forskellige tekniske aspekter af elbilen. Der lægges vægt på et balanceret fagligt niveau så alle kan være med, samt en praktisk tilgang hvor man kan få lidt hands-on erfaring fra gang til gang. Udover at være en introduktion til de grundlæggende delkomponenter samt de mulige ombygningsfilosofier, vil sikkerhed også blive dækket. Netop dette er særdeles vigtigt da få har reel erfaring med DC stærkstrøm og de voldsomme mekaniske kræfter man kan udløse med større elektromotorer.

Efter sommerferien begynder en workshop hvor vi som et fælles projekt vil konvertere en kommercielt tilgængelig bil til el-drift. Tanken er at gøre dette som et Open-Source projekt, så alle frit kan benytte den viden som projektet evt. måtte kaste af sig. Workshoppen vil være team-baseret således at forskellige grupper arbejder med forskellige dele af opbygningen af en og sammen bil. Hele processen bør i videst muligt omfang dokumenteres.

Sideløbende med workshoppen afholdes yderligere ca. seks foredrag i løbet af efteråret hvor mere specifikke elementer af elbilteknik behandles.

Afhængigt af hvor meget sponsorstøtte der opnås til workshoppen må der påregnes et vederlag i forbindelse med deltagelse i selve workshoppen.

Sted
Ingeniør Højskolen København, Lauptrupvang 15, 2750 Ballerup

Tilmelding
Klik her for online tilmedling.

Pris
Gratis for studerende og ansatte ved Ingeniør Højskolen København samt medlemmer af Dansk Elbil komite. Ellers Kr. 150 hvilket medfører et års medlemskab af Dansk Elbil Komite