Elbiler på vej: Første VW elbil i 2013
Folkevogns CEO Dr. Martin Winterkorn afslørede i en tale - “On the way to the electric age? The Volkswagen Group and the future of mobility&bdquo - som han gav her fredag d. 3.juli i München, at den tyske bilgigant planlægger at sende sin første elbil på markedet i 2013.

Dr. Martin mente, at i 2020 vil hver femte bil, der bliver solgt i Tyskland, være en elbil, samtidig fortalte han også at den nuværende batteriteknologi ikke er tilstrækkelig for at den elektriske bil, skal overtage føringen.

"Tag blot det NIMH batteri, som vil blive benyttet til den fremtidige Touareg Hybrid, det har en kapacitet på 1,7 kWh og det vejer 68 kg - det svarer til den energi, som der er i 55 ml benzin eller
85 gram chokolade"

sagde Dr. Martin og fortsatte: "Det andet dilemma er optankningstiden - hvis du lader en elbil i et minut, så kan du køre ekstra 1 kilometer . Hvis du bruger den samme tid på at tanke en konventionel bil, så har du 1000 km’s fornyet kørsel."

"Lithium-ion batterier ser lovende ud, men der er behov for mere udvikling, for både prisen og vægten skal reduceres" - kom det fra Dr. Martin.

"Men det skal nok ske," mente Dr. Martin, idet han henviste til de første mobiltelefoner fra de tidlige 80’erer: over et kilogram, 80 cm høje og til en pris af 3.500$.

Golf TwinDrive
VW Golf TwinDrive vil blive folkevogns første bud på en plugin hybrid elbil. Den vil køre de første 50 kilometre ved ren batteridrift. På længere ture vil en økonomisk forbrændings motor, levere strømmen.
På bundlinien, får man et sensationelt lavt forbrug for en bil som har en motor- effekt på op til 130kW.

Golf TwinDrive vil vi kunne se allerede i 2010, i forbindelse med projektet "Berlin Lader op"("e-mobilitet Berlin").
Se tidligere artikel her

New Small Family
Folkevogn vil forsætte deres udvikling af små biler baseret på den VW-up, som blev
fremvist på biludstillingen i Frankfurt i 2007. De første elbiler i den nye familie vil ankomme i 2013 og med tiden planlægger VW at have en række prisbillige elbiler i deres program.

Batterisamarbejde
VW har lavet aftaler med både Sanyo og Toshiba, som hightech partners inden for batteri celle teknologi til biler.