Danmarks første delebilsordning kun med elbiler

11-november-2009

Move About lancerer det første online delekoncept for elbiler i Danmark. I første omgang introduceres konceptet med otte elbiler på to centrale lokationer i København med opbakning fra Københavns Kommune og Schneider Electric. Elbilerne præsenteres ved den officielle lanceringsevent lørdag den 14. november.

Move About præsenterer som de første i Danmark et delekoncept kun for elbiler. Ved at oprette et medlemskab på Move Abouts hjemmeside kan danskerne fremover booke en elbil på time-, dags eller weekendbasis. Konceptet lanceres i første omgang med otte elbiler i København, men allerede i første kvartal af 2010 vil antallet af elbiler være fordoblet og konceptet spredt til flere danske byer.

- Hele konceptet går ud på at være så tæt på byens borgere som muligt. Folk skal helt alvorligt overveje, om de skal købe en bil eller bare være med i denne delebilsordning. Derfor er vores mål også inden 2015, at borgere i indre København højst skal gå 500 meter, før de kan sætte sig ind i en elbil fra Move About. Det skal være sjovt, nemt og lige til at være miljørigtig, siger Bendt Iversen, adm. direktør i Move Abouts danske afdeling.

På Move Abouts hjemmeside kan man uden gebyr oprette et medlemskab, som koster 100 kr. om måneden. Her kan man så booke en elbil for f.eks. 100 kr. for en time, 500 kr. per dag eller 800 kr. for hele weekenden. Som bruger får man et personligt elektronisk nøglekort, der låser elbilen op. Læs mere på www.moveabout.net.

Lanceringsevent den 14. november ved Fiolstræde

Delekonceptets otte første elbiler præsenteres ved en event, hvor Københavns Teknik- og Miljøborgmester, Klaus Bondam, holder tale og indvier konceptet ved at køre den første tur. Københavns Kommune bakker op om konceptet ved at levere parkeringspladser på byens bedste placeringer.

- Jeg er glad for, at københavnerne nu får mulighed for at køre i delebil og elbil på én gang. Det er to miljøvenlige former for bilisme, der tilsammen er med til at gøre København til en sundere og mindre forurenet by at bo i. Det er fantastisk at opleve, hvordan både københavnere og erhvervslivet går forrest, når det gælder innovation og handling indenfor klimaforbedringer, siger Klaus Bondam, Teknik- og Miljøborgmester.

Schneider Electric sponserer konceptet

Gennem sin sponsering af elbiler og levering af energirigtige løsninger til ladestationerne støtter Schneider Electric konceptet. Schneider Electric er global specialist i energioptimering og firmaet bag det danske brand Lauritz Knudsen. Konceptet omkring elbilerne falder fint i tråd med den platform, Schneider Electric arbejder ud fra ? både mht. energioptimering og effektiv udnyttelse af energien ? uden at man behøver at give køb på komforten i hverdagen.