Lykke Friis kårer vinderne på Danmarks Designskole

Klima- og Energiminister Lykke Friis uddelte priser til 3 vinderprojekter i konkurrencen om fremtidens ladestandere til elbiler.

(3. juni 2010)ChoosEV udskrev i maj måned en konkurrence for studerende på Danmarks Designskole om at designe en ladestander til elbiler.22 studerende indleverede i alt 18 forslag og torsdag d. 3. juni fik vinderne deres præmier overrakt af Klima- og Energiminister Lykke Friis.

Med en samlet præmiesum på 60.000 kroner og udsigten til at få sat et eget design i produktion, var smilene brede hos de studerende der modtog præmierne for de 3 bedste forslag i konkurrencen.

"I løbet af de næste 10 år, vil der blive opsat tusinder af ladestandere til elbiler i Danmark. At have tegnet en af disse, er som at sætte sit fingeraftryk på byrummet. Vi glæder os til at arbejde videre med forslagene, få sat dem i produktion og se vores nye ladestandere i brug." siger Adm. Dir for ChoosEV Henrik Isaksen.

Frem til år 2015 vurderer ChoosEV, at der i alt bliver installeret ca. 25.000 ladestandere i Danmark.

Ladestanderne vil stå hos virksomheder, kommuner, privathjem, parkeringshuse og på gader og stræder overalt i landet, og derfor er det vigtigt, at de er smukke, robuste og funktionelle - og passer godt ind i det danske samfund og offentlige byrum.

Dommervoteringen resulterede i at Jesper Skovsteds "Orb" og Kenneth Waabens "Keep It Simple" fik en delt 1. præmie for deres forslag og det blev det til en 3. præmie for Emil Thomsen Schmidts og Rasmus Brøndsteds "On/Off".

De to vinderprojekter "Orb" og "Keep It Simple"Jesper Skovsted og Kenneth Waaben fik en delt 1. præmie for deres forslag.