Cleantech Motors udstiller nyt sikkerhedslydsystem til elbiler i forbindelse med e_COLLECTION udstillingen i Illum 3. - 18. december 2009

10-december-2009

Cleantech Motors seneste bidrag til Designskolen Koldings etrans projekt "Elbiler med lyd" er et opdateret lydsystem, ECTunes, som nu kan opleves i en elbilsimulator som udstilles i Illum fra 3.-18. december. ECTunes er et sikkerhedslydsystem som monteres eksternt p?fremtidens elbiler, og via kunstig motorlyd advarer medtrafikanter om at bilen er i bevægelse.

Det specielle ved lydsystemet er, at det kan dirigere lyden til et afgrænset lydfelt foran bilen, og derved nøjes med at advare folk i kørselsretningen og samtidig minimere bilstøj i bymiljøet.

ECTunes er udviklet i samarbejde med akustiske eksperter og lydingeniører med fokus p?design og udvikling af innovative lydsystemer til el- og hybridbiler, som p?grund af deres begrænset motorlydniveau, kan være til fare for fodgængere, børn og cyklister.

Lydsystemet gøre brug af den nyeste højtalerteknologi og avanceret lydbehandling. Herved kan støjniveauet, sammenlignet med traditionelle biler, begrænses væsentligt, til gavn for bymiljøet, uden at det går ud over trafiksikkerheden. Som et tilvalg kan systemet tilsluttes det eksisterende interne mutifunktionssystem, og udsende kunstig motorlyd gennem de eksisterede højtalere for at simulere hastighed og acceleration for at optimere kørselsoplevelsen.

se mere p?www.ectunes.com