Kronprins Frederik indvier Danmarks første landsdækkende ladenetværk til elbiler


af Per Praëm - Dansk Elbil Komité (1-juni-2012)

Danmark får nu som det første land i Norden et landsdækkende netværk til opladning af elbiler. Det skete, da Kronprins Frederik i dag åbnede et nyt landsdækkende netværk af hurtigladere og normalladere til elbiler.Danske elbil-ejere får nu nemt ved at komme rundt i landet. I dag åbner ChoosEV, nemlig Danmarks første landsdækkende og sammenhængende netværk af lade-standere til elbiler. Dermed er den nødvendige infrastruktur til de første elbiler på plads. Det nye ladenetværk består af mere end 70 offentligt tilgængelige ladestandere - heraf 22 hurtigladestandere, hvor man på under en halv time kan lade sin elbil op.

ChoosEV markerer åbningen ved samtidig at skifte navn til CLEVER.Åbningen af det nye landsdækkende netværk skete da Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik satte strøm til en elbil fra Danmarks første hurtigladerstander på Landgreven 10 i København.
Ved åbningen talte også klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard, som blandt andet sagde:

"Med åbningen af det landsdækkende netværk får vi en vigtig del af den nødvendige offentlige infrastruktur til at køre elbil på plads. Det er et væsentligt skridt og helt afgørende for, at elbilen bliver udbredt i større omfang. Private operatører er i fuld gang med at rulle infrastruktur ud, så Danmark som det første land i verden kan tilbyde elbilejerne, at de kan få opladet eller skiftet batteriet over hele landet. Det er meget positivt. Nu skal vi have endnu flere elbiler på vejene,"CLEVER planlægger at opsætte flere hundrede hurtigladere i hele landet og vil allerede ved udgangen af 2012 have opsat i alt 60 hurtigladere i Danmark. Derudover fortsætter elbiloperatøren også sin udrulning af almindelige opladningspunkter.

"Vi sætter ladestandere op i det offentlige rum, fordi vi gerne vil gøre det enkelt og nemt at køre elbil, uan-set om du kører korte ture, pendler regionalt eller i ferien skal fra den ene ende af landet til den anden. Den allerstørste fordel ved elbilen er dog, at man nu slipper for tankstationen og kan 'tanke op' i sit hjem. Vores kunder får nemlig også deres egen ladestander derhjemme, der giver dem enkel og hurtig opladning - og som samtidig kan indstilles, så elbilen tankes op, når strømmen er billigst og grøn," fortæller Lars Bording, administrerende direktør i CLEVER.