Data fra engelsk elbilsprojekt frigivet(27. juni 2010)Det er ikke kun i Danmark at elbiler bliver testet i denne tid (red. Energistyrelsens Forsøgsordning for Elbiler). Den engelske stats Technology Strategy Board (TSB) står bag flere større projekter, der skal afdække elbilens anvendelighed i praksis.

I de to engelske byer, Coventry og Birmingham, er første del af projektet Cabled over. Cabled er det største af de TSB støttede projekter, hvor man igennem 3 måneder har testet 110 elbiler fra 6 forskellige producenter, herunder iMiEV fra Mitsubishi.

Formålet med projektet er at afdække, hvor borgerne oplader elbilerne og hvor lang opladningstiden er, for derigennem at finde ud af hvad kørselsbehovet er i byerne for de borgere der bor der. Ligeledes vil projektet kunne skabe et brugbart datamateriale for byplanlæggere for hvor ladestanderne skal opstilles, og hvor de skal stå i bybilledet.

Nogle af de data som Mitsubishi har offentliggjort fra projektet er, at det kørte gennemsnit per dag, for de 25 iMiEVs der deltog i projektet, var på 37 km, og gennem hele perioden stod bilerne parkeret i 97% af tiden, hvilket medførte at bilerne fra Mitsubishi dagligt udnyttede mindre end 30% af batteriets kapacitet.

Ud over de 25 iMiEVs fra Mitsubishi deltog elbiler fra indiske Tata (25 styk Indica Vista), tyske Smart (40 styk Electric Drive), engelske LTI (5 styk Electric Cab), samt 2 andre bilmodeller fra Land Rover (plug-in hybridbil fra England) og Micro Cab (brændselcellebil fra England).

Mitsubishi iMiEV forventes at blive solgt til $48.800 (DKK 293.000) i England, $42.130 (DKK 253.000) i Japan og måske under $30.000 (DKK 180.000) i USA. Den danske pris vides endnu ikke.

Produktionen startes op i 2011, og produceres i EU af PSA koncernen, og leveres derfor også med et Peugeot og Citroën logo.

Se mere på:

Cabled.org.uk

Kilder:

Mitsubishi Motors
Imiev.dk
Innovateuk.org