København har fået sin første brinttankstation

af Per Jørgensen Møller - Dansk Elbil Komité (12-november-2009)

København har den 12. november 2009 fået sin første brinttankstation. Den er placeret ved en eksisterende tankstation på Borgmester Christiansens Gade 59 i Sydhavnen.

Indvielsen blev foretaget af teknik og miljøborgmester Klaus Bondam og tilstede var også transportminister Lars Barfoed samt repræsentanter for H2 Logic, der har leveret tankstationen og de første otte brintbiler. Den lille flåde består i første omgang af seks ombyggede THINK elbiler og to MEGA arbejdskøretøjer.

Indledningsvis blev der afholdt et kort pressemøde med taler af teknik- og miljøborgmesteren og transportministeren. samt den canadiske ambassadør Peter Lundy, der repræsenterede det land, der har produceret en af nøglekomponenterne i el/brint-hybridbilerne nemlig brændselscellen fra Ballard.

Direktør Jakob Krogsgaard fulgte op med lidt generelt om brintteknologien og til sidst fulgte formanden for bestyrelsen i HyRamp Andreas Ziolek med betragtninger over udviklingen af regionale og private brintpartnerskaber i Europa.

Dansk Elbil Komité ønsker Københavns Kommune tillykke med den nye tankstation og de nye elhybride køretøjer. Det er nyttigt at få afprøvet flere teknologier, men vi er stadig af den overbevisning at vejen over brint også på længere sigt ikke er hovedvejen i forhold til den rene elbil med de pris og enkelthedsfordele den har.