Tesla Roadster

Bilen har en rækkevidde på 365 km pr. opladning, en tophastighed på 200 km/t og går fra 0-100 på 3,9 sekunder. Batteri kapacitet: 53 kWh

Tesla er rent el, der kommer fra stikkontakten, og energien lagres i de tilsammen 6.831 celler, der udgør »tanken«. Seks celler er et batteri, der svarer til sådan et vi kender fra den bærbare, og som også nogenlunde indeholder den samme teknologi.

De ligger alle sammen bagtil i den lille Roadster, der minder påfaldende meget om en Lotus Elise, hvilket da heller ikke er særligt overraskende, for netop Lotus bygger karosserierne til den amerikanske ELbil.

Lotus Elise er født med en lille centermotor, og Tesla Roadster kan ikke følge med dens gode køreegenskaber, fordi hele 67 procent af bilen vægt er på bagakslen, og det gør den tung bagtil i sving, men på den korte tur vi prøvede, virkede den egentlig ganske tilforladelig. Desuden vejer den med sine 1.200 kilo 350 kilo mere en Lotus.Tesla’en koster 99.000 euro plus moms, hvilket giver en pris i underkanten af en million danske kroner.

Ifølge Tesla er der forudbestilt foreløbigt fem biler i Danmark. Om tre år regner elbilsfabrikanten, at have en mere familievenlig sportsvogn på gaden, der anslået vil koste omkring halvdelen af Tesla Roadster.


Links

Dansk elbil Komité prøvekører Tesla Roadster

INDEX: Design to improve life

Tesla Motors Hjemmeside

Om to år sælger vi familie-elbil til 150.000 kroner

Tesla Roadster præsenteres i København d. 27. august

Den eldrevne sportsvogn Tesla Roadster er kaldt århundredes vigtigste bilnyhed. Den præsenteres 27. august i København af INDEX : Award, der fremmer livsforbedrende design.

Af Per Praëm - Dansk Elbil Komité (22. august 2008)

INDEX: Award 2009 åbner 27. august 2008 for nomineringer til næste års emner til livsforbedrende design. Det sker med en event:

Præsentation af verdens hurtigste el-sportsvogn, Tesla Roadster - der er blevet lanceret efter en såkaldt Top-Down strategi, hvor man sælger sin topmodel til rige og berømte først, hvorefter man bevæger sig ned i købekæden med billigere el-biler.

Bilen var ved sidste INDEX : Award 2007 gruppervinder i kategorien Play.

Bilen ledsages af Aaron Platschon, der er vice president Europe, Tesla Motors.

Der kommer 250 af en såkaldt "Signature Edtion" til Europa af Teslaen. Køber man en af disse til den formidable pris af 99.000 Euro, vil den blive leveret i foråret 2009. 99.000 Euro er med dagens kurs omregnet til 751.707 danske kroner. Det er dyrt for en elbil, men producenten påpeger, at det er billigt sammenlignet med benzindrevne biler af samme kaliber.

Eksempelvis koster en Lamborghini Gallardo, der også kan præsterer 0-100km/t på 4 sekunder, 3½ million kroner. Desuden er Tesla'en langt billigere at køre i brændstofudgifter og uden CO2 forurening, så man kan køre hver eneste kilometer med god samvittighed