Stort opbud af elbiler i Hørsholm

af Per Praëm - Dansk Elbil Komite.

Hørsholm Kommune er på vej til at tage et vigtigt skridt mod mindre udledning af CO2 og er derfor på jagt efter det sidste nye inden for el-biler. Torsdag den 25. juni var der indbudt til fremvisning af elbiler.

Otte leverandører havde meldt sig til test-dagen og det blev en enestående lejlighed for Hørsholm Kommune til at få afprøvet og sammenlignet bilerne under hensyntagen til de opgaver skal løse. El-bilerne er interessante, da de kan drives af el, som er produceret CO2- neutralt.

Hørsholm Kommune har mange biler, som bruges til vidt forskellige opgaver - fra hjemmeplejens kørsel til materielgårdens opgaver med vedligeholdelse af veje og grønne områder. Hvis det er muligt at finde 4-5 egnede el-biler, som tilsammen kan dække de fleste typer af kørselsopgaver i kommunen, begynder kommunen at samle erfaring med dem.

Hørsholm Kommune håber særligt at finde egnede biler til materielgården. Materielgårdens tunge biler hører til de største CO2-syndere i kommunens bilpark.

"På en arbejdsplads som materielgården er behovet for transport helt særligt. Her er virkelig store hestekræfter på spil - vi har behov for køretøjer op til 3500 kg, svarende til ca. 90 heste, som igen svarer til ca. 75 kW i elbil-sprog," fortæller driftsleder på Materielgården Knud Breum. "Bilerne skal også overholde de krav, der stilles til moderne bil-arbejdspladser - dvs. varme, ventilation, gode styringsegenskaber, godt udsyn og køretøjerne skal kunne køre en del kilometer på en opladning."

Afprøvningen og udvælgelsen af el-bilerne vil bl.a. blive gennemført af en bred gruppe medarbejdere fra Hørsholm Kommune, som i det daglige benytter bilen til at løse deres opgaver.