Masser af elbiler på Frankfurt Motorshow 2009

af Per Praëm - Dansk Elbil Komité (8-september-2009)

Når dørene den 17 september åbnes for dette års motorshow i Frankfurt, vil der være mange nye elbiler udstillet.
Vi har været en tur rundt på nettet for at se hvad der venter os.

Reva

Den indiske bilfabrikant Reva vil afsløre to nye modeller. Først og fremmest en afløser for den Reva vi allerede kender i dag, nemlig Reva NXR, som er en 3 dørs hatch back med sæder til 4 personer. Ud over et komplet nyt design, så skulle nyheden også være Lithium-ion batterier.

Den anden model, som Reva formodes at udstille er en to-sædet targa ports model, kaldet Reva NXG.

Samtidig med åbningen af Frankfurt messen åbner Reva også et net website - www.RevaGlobal.com,

Mitsubishi - Peugeot - Citroën

Mitsubishi i-Miev, som vi testede her i Danmark i maj og juni måned kommer i en europæisk udgave og om godt et år er Peugeot klar til at sælge en klon af bilen kaldet Peugeot Ion, samtidig oplyses det at Peugeots søstermærke Citroën også få sin version af i-Miev.

Hyundai

Hyundai vil fremvise en el-udgave af deres i10. i10 Electric vil gå i produktion i starten af 2010. Den drives af en elmotor på 40 kW, som får sin strøm fra et batteri på 16 kWh. Af øvrige data oplyser Hyundai at tophastigheden er 130 km/t og rækkevidden er op til 160 km.

Trabant genopstår som Elbil

Herpa Miniaturmodelle GmbH, som er et tysk firma, som har hjemme ikke ret langt fra den originale Trabants hjemby - Zwickau, er bedst kendt for deres ret omfattende produktion af skala modeller af biler og flyvemaskiner. I 2007 fik Herpa rettighederne til Trabant mærket og de håber i 2012 at kunne starte produktionen af en zero-emission Trabant. Det kræver blot at de rigtige investorer komme på banen.

Audi

Audi skriver på deres hjemmeside at den 15. september 2009 vil elektriciteten blive sluppet fri i hele sin vildhed og løbe utæmmet. De har lanceret siden www.electricityuntamed.com, hvor en masse sjove videoer prøver at vise hvor meget kraft og energi der er i elektricitet. Så det må forventes at der en eller anden form for elbil fra Audi på messen.

Volkswagen

Rygterne vil vide at der på Frankfurt messen vil kunne ses en elbil baseret på VW's nye "small family" platform UP. VW Up blev vist første gang på Frankfurt messen i 2007, og selv om det ikke er bekræftet, så forventes det at se en elbil fra VW, som højst sandsynligt vil være baseret på batteriteknologi fra Toshiba.

Læs mere her...

Renault

Frem til 2011 kommer Renault med fire elbiler.

- Kangoo varevogn i 2011
- Mégane sedan i 2011
- En mikro-bybil i 2011
- En minibil i Clio-størrelse i 2012

Den første af dem - Renault Kangoo be bop Z.E - er netop klar til at rulle ud på vejene for den første prototype test. Den teknologi, som kommer til at kunne ses på prototypen, vil være meget lig med den, som de endelige produktionsbiler - der vil komme til salg formodentlig i 2011 - også vil have.

Læs mere her...

Volvo

Volvo vil præsentere en elversion af C30 enten på Frankfurt messen eller også kort tid derefter. Til det britiske magasin Autocar afslører en anonym Volvo-kilde, at den ombyggede C30 er skabt på baggrund af plug-in- prototypen ReCharge Concept, som blev vist frem på Frankfurt-messen i 2007. Dermed tyder meget på, at C30 EV, som bilen foreløbig er døbt, bliver drevet af fire små elmotorer placeret i hvert hjul, ligesom vi så på prototypen i sin tid.

Nissan

Nissan Leaf, den nye elbil, som blev afsløret i pressen forleden, vil med 100% sikkerhed være at finde på udstillingen i Frankfurt. Nissan Leaf er en middelstor familiebil med fornuftig plads til fem personer og bagage. Rækkevidden på en opladning er 160 km.

Elmotoren er placeret i fronten, og 200 kg Lithium-Ion-batterier giver strøm til motoren. Den er ganske kraftig med en maksimal ydelse på 110 hk og et drejningsmoment på 280 Nm. Det giver tophastighed over 140 km/t. Bilen kan lades helt op via et almindeligt 220 volt-stik på 8 timer.

Derudover kan en indbygget hurtiglader lade batterierne op til 80 procent af maksimal kapacitet på under 30 minutter. Det er Nissans plan at lancere Leaf i USA i løbet af 2010, mens vi her i Europa nok må belave os på at vente mindst til 2012.

Toyota

Future Toyota Electric Vehicles (FT-EV) er en ren elbil baseret på Toyota iQ’s kompakte platform.

Konceptbilen FT-EV er en ren elbil baseret på Toyota iQ’s kompakte platform. Den kraftige elmotor yder 45 kW og har et drejningsmoment på 160 Nm ved 2.690 omdr./min. Tophastigheden er 110 km/t. Rækkevidden er 80 km, før batteriet skal genoplades.