BBC udforsker elbilen(13. juni 2010)BBC Radio Four er den kommende måned i gang med en dokumentarreportage om elbilen. Reportageserien tager udgangspunkt i en 6.500 km lang tour de force gennem Vesteuropa i den norske elbil, Think City.Projektet går under navnet, BBC Electric Ride, og skal udvide lytternes kendskab til elbilen, og give et indblik i de udfordringer som elbilen står over for; teknologisk, infrastrukturelt og politisk.

Ifølge BBCs senior producent, Kevin Dawson, valgte holdet Think City, fordi det er en "ready-to-market fully electric vehicle" med en god rækkevidde og acceptabel tophastighed, og for at være godt forberedt til turen har vært, og nu førstepilot, Peter Curran, fået en master class i hvordan holdet kører bilen længst muligt på en opladning. Turen går gennem følgende lande: Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Lichtenstein, Østrig, Schweiz, Italien, Frankrig, Spanien, Portugal, og hjemad over Spanien og Frankrig.

Holdet startede tirsdag d. 8 juni med landgang i Esbjerg, og har på tre dage set blandt andet den CO2 neutrale ø Samsø, og sejlet med den eldrevne kanalbåd fra DFDS i København.
Køreturen gennem Europa bliver tæt pakket med events, og kan aflyttes på BBC Four, fem lørdage i træk fra d. 19. juni til og med d. 17. juli, mellem kl. 11:30 og 12:30 dansk tid. Hvis radioen ikke kan stilles ind på BBC Four, kan turen følges på følgende links:

http://www.bbc.co.uk/radio4/features/electric-ride/map/index.shtml

http://www.flickr.com/photos/bbcelectricride/

http://www.think.no/nor/Presse/Pressemeldinger/The-BBC-embarks-on-pioneering-drive-around-Europe-in-an-electric-car-and-chooses-a-THINK-City-for-the-journey